Kinesiotape kopen?

Wat is het?

Kinesiotape is een elastische tape die gebruikt wordt door (top)sporters en fysiotherapeuten. Het stimuleert het genezingsproces na blessures of biedt een preventieve beschermende werking tegen overbelasting. Wanneer de tape op de juiste manier wordt aangebracht, gaat het pijn tegen en geeft het steun aan spieren en gewrichten. Het kan hooikoorts klachten zelfs tot 84% verminderen. We vertellen je meer over de werking van Kinesiotape en geven tips over de juiste manier van aanbrengen.

Waar moet je op letten?

Als je kinesiotape wilt kopen word je blootgesteld aan een enorm aanbod. De laatste jaren is het concept 'Medical Taping' enorm in populariteit gestegen. Hierdoor zijn  'low budget' tapes en aanbieders als paddenstoelen uit de grond geschoten. Dit kan problemen met zich meebrengen. Goedkope aanbieders besparen vaak op kwaliteit van het product, denk aan een slechte lijmlaag wat huidirritaties kan geven, slechte rekbaarheid of geen kleefkracht. Zeker als je wilt sporten met kinesiotape is het handig dat deze goed blijft zitten.

Om je goed op weg te helpen zijn een aantal dingen belangrijk.

  • is de tape CE of vergelijkbaar gecertificeerd (TÜV of ASTM)
  • is de tape goed rekbaar
  • is de tape waterbestendig en afstotend
  • is de tape huidvriendelijk
  • blijft de tape langer dan 3 dagen zitten op de huid

Waar te koop?

Kinesiotape of Sporttape wordt op steeds meer plekken verkocht. Denk hierbij aan discountsupers zoals Kruidvat of Action maar ook apotheken en zelfs bouwmarkten. Echter is er wel steeds meer sprake van een groot kwaliteitsverschil zoals we al eerder benoemd hebben.

Je kunt kinesiotape natuurlijk ook online bestellen. Dit kan bij grote webshops of individuele groothandels zoals Intertaping.BV.

Intertaping is gespecialiseerd in advies en distributie van medische tapes, ondersteunende tapes en aanverwante producten voor professionele behandelaars, fysiotherapeuten, sporttherapeuten en (semi) professionele sporters. Meer informatie over andere soorten kinesiotape kunt u hier vinden:

 

Acutop (van t huis) Nasara Temtex KT Tape